Tuning in to kids foreldrekurs kortversjon: Hvordan kan du som forelder hjelpe ditt barn med de vanskelige følelsene?

image.png

Det kan være krevende å være foreldre. Hva gjør man egentlig når søsken krangler? Eller hva med når sønnen din nekter å skru av playstation? Hvorfor blir barnet ditt så sint? Og hvordan har du det når barnet ditt blir engstelig?

Gjennom å studere foreldre og barn, fant forskere at man kunne dele foreldre inn i fire ulike stiler. En av disse stilene skiller seg merkbart ut på en positiv måte. Det viser seg nemlig at det er særlig en foreldreferdighet som har stor betydning for barnets utvikling. Dette kalles for emosjonsveiledning.

EKTE holder kurs over to kvelder hvor vi vil gi deg en grundig innføring i hva det innebærer å emosjonsveilede barnet ditt. Du vil få nyttige tips om hvordan du kan skape god kontakt med barnet ditt i situasjoner som ofte fører til konflikter eller blir vanskelige for deg og ditt barn.

Kurset egner seg for alle foreldre til barn i alderen 4-12 år. Det bygger på forskningen til Gottman og er inspirert av foreldreprogrammet Tuning in to kids.

Noen av temaene som blir tatt opp:

  • Hvordan hjelpe barnet ditt når det er engstelig, feks ved legging, avskjeder

  • Hva kan du gjøre når barnet ditt blir sint

  • Konflikter mellom foreldre/barn, søsken, venner

Tid: Torsdag 5.mars og torsdag 12. mars kl 18-21

Sted: Kjelsåsveien 168, Frysja

Pris: 1450 per deltaker. Forelder nr to betaler 490 kr (melder to venner seg på sammen, vil samme rabatt bli gitt. Vær oppmerksom på at faktura for begge deltakere vil i sin helhet bli sendt til den som har henvendt seg til oss)

Påmelding: Meld deg på ved å sende en mail til post@ekteliv.no

Påmelding er bindende.

Kursholdere: Anette Hodt Eijerstam og Maria Saugstad Hodne

Alle deltakere på kurset vil i etterkant få tilbud om opptil 3 veiledningstimer til redusert pris (950 kr). For å kunne benytte seg av rabatten, må første veiledningstime være bestilt innen tre måneder etter du har deltatt på kurs.